Coaching

TEREMTSD MEG, – hogy harmóniában élhess ÖNMAGADDAL!

„Amikor a változás belülről fakad, maradandó lesz!” Hale Dwoskin

Önbizalom - coaching 1. - avagy a “belső öltözködés” fontossága

ÖNBECSÜLÉS - önbizalom, önismeret, önértékelés, önkifejezés, önszeretet, énkép, - ezek olyan kifejezések melyeket nagyon sokszor hallunk.

De vajon tisztában vagyunk mindezek valódi jelentésével, és a mögöttük megbúvó tartalommal?

Mert ezek mind alappillérei, annak az erőnek, mely magabiztosságunkat, belső erőnket adja minden élethelyzetben, egész életünk során.

Ezek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelően egészséges NŐ-ként tudjuk létezni, hitelesen képviselve önmagunkat – úgy magánéleti, mint munkahelyi, vagy üzleti – kapcsolatainkban.

Sokszor a külső dolgokban, esetleg másokban keressük a hibát, pedig nem kellene mást tennünk, mint egy kicsit „befelé” fordulnunk, és önvizsgálatot tartanunk.

Az önbizalom nem más, mint bízni önmagunkban. Teljesen, feltétel nélkül, bármilyen élethelyzetben, folyamatosan, kitartóan, rendíthetetlenül, életünk végéig.

 

Te hányadán állsz az önbizalommal?

Mennyire ismered magad?

Hiteles, és önazonos vagy?

Minden élethelyzetben önmagadat adod?

Felvállalod magad, és a véleményed, vagy inkább egy álarc mögé bújsz?

Mennyire vagy tisztában a képességeiddel?

Mersz önmagadként létezni?

 

Ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre valóban tudjunk válaszolni, és igazán hitelesek lehessünk; tisztában kell lennünk minden olyan értékkel, melyet képviselünk.

Ez pedig belső önismereti munkát, önelemzést, önfelmérést, megértést, elfogadást kíván tőlünk.

Nagyon sokan nem támogató közegben nőnek fel, és nem kapják meg az önbizalomhoz, valamint az egészséges magabiztossághoz szükséges útravalót otthonról, és maguknak kell ezt megszerezniük.

 

Ez az utazás nem egyszerű, ám olyan csodát ígér a végén, ahol minden kellemetlenség, befektetett energia, és ráfordított idő megtérül. Saját (majdnem 20 éves önismereti) tapasztalataim alapján állíthatom, hogy aki ezt egyszer már végig járta, soha nem lesz ugyanaz az ember, aki előtte volt, és legyünk őszinték – már nem is akarunk.

Ez egy merőben más élet.

Egy teljesen új érzés.

Ez maga a szabadság.

Megfelelési kényszer nélkül, önmagadként élni hihetetlenül felemelő érzés.

Szeretnél változni?

 

Személyre szabott interaktív módszerek, technikák, gyakorlatok, és feladatok fognak téged segíteni abban, hogy „belsődet csakis a legmegfelelőbb öltözettel láthasd el”.

 

  • A coaching egy támogató jelenlét, életvezetési „tanácsadás”, önismereti trénerezés, a célra fókuszáló eredmény- és sikerorientált valamint fejlesztésszemléletű vezetési stílus, speciális megközelítésű problémamegoldó eszköztár…

A coachingnak számos irányzata és formája létezik, ám az alábbiakban mindegyik megegyezik:

ez egy olyan munkaszövetség, ahol a közös munkafolyamat során a coach és a kliens közös célokban egyezik meg, dolgoznak a sikeres végkimenetelt szolgáló feladatokon, és egy, a bizalmon, elfogadáson, valamint kompetencián alapuló kapcsolatot hoznak létre.

Ez a pozitív munkaszövetség - alapfeltétele a célirányos, és eredményes coaching folyamatnak.

  

Felkészültél?

 

Ha neked is vannak álmaid, céljaid, esetleg valamilyen probléma elakadás vagy megoldásra váró helyzet az életed bármelyik területén, akkor a coaching, ezekre egy kiváló „megoldás” - választás.

Foglalj helyet, hogy együtt elindulhassunk erre a csodás, önismeretet fejlesztő utazásra, hogy közben összegyűjtsünk minden információt arról/rólad, ami és aki te vagy.

Legfőképp pedig a benned rejlő számtalan lehetőségről, mely képessé tesz téged nemcsak céljaid elérésére és vágyaid megvalósítására, hanem arra is, hogy minden élethelyzetben magabiztosan tudd képviselni önmagad.

Megfelelő önkép nélkül nincs egészséges Önbecsülés, nincs hiteles ember, sem sikeres, magabiztos - LÁTHATÓ NŐ!

 

Soha nincs túl késő, hogy azzá váljunk, akinek lennünk kell.

George Eliot

Önbizalom coaching 2. - avagy a “külsőnk öltöztetésének” fontossága

Az egyik legerőteljesebb üzenet magunkról a külvilág felé a megjelenésünk.

Mindössze 7 másodperc alatt alkotunk véleményt másokról, és nekünk is ugyanennyi időnk van első benyomást tenni, hatással lenni másokra. Önazonos harmónikus megjelenéssel csak az tud rendelkezni, aki tisztában van belső értékeivel, ismeri az öltözködés “nyelvét” , ezáltal van kisugárzása, önbizalma.

Vajon milyen vélemény fogalmazódik meg az emberekben, amikor rád néznek?

Mit üzensz az öltözeteddel?

Gondoltál már úgy magadra, mint a saját márkádra?

Aki nem tűnik ki egyértelműen kisugárzásával - megjelenésével a tömegből, az elvész a megkülönböztethetetlen emberek sűrűjében.

Mai rohanó világunkban, amikor információk milliói zúdulnak ránk, nem sok eszköz marad számunkra, mellyel rövid (pillantásnyi) idő alatt “reklámozhatjuk” megmutathatjuk magunkat, és azt, amit képviselünk! Ez kifejezetten fontos azoknak akik az üzleti életben mozognak, vagy szeretnének ezen a téren megnyilvánulni.

Egy rosszul megválasztott öltözettel, nem kívánt üzenetet küldünk magunkról, mely félreértésre adhat okot.

Az alábbi idézet jól tükrözi, hogy amit gondolunk, akként nyilvánulunk meg.

“Vigyázz a gondolataidra, mert szavakká formálódnak!
Vigyázz a szavaidra, mert tettekké válnak!
Vigyázz a tetteidre, mert szokásoddá lesznek!
Vigyázz a szokásaidra, mert formálják jellemed!
Vigyázz a jellemedre, mert az irányítja a sorsodat!” - Talmud

Fontos, hogy úgy gondolj magadra, mint a saját márkádra. Hiszen nem vagy más, mint önmagad - céged - reklámarca. Ezért kell tudatosan alkalmaznod az öltözködést, mint egyfajta üzenetet. Magadról - cégedről!