Blog

Öltözködés stílusosan, összhangban ÖNMAGUNKKAL!

 

Az, ahogyan öltözködünk, híven tükrözi az életről kialakított szemléletünket. Minél egyedibben öltözködik valaki, annál többet árul el a külsejével arról, hogyan viszonyul a világhoz, de legfőképp önmagához.

 

A francia nőkről mindig azt mondják, hogy ott bújkál bennünk a csábító elegancia!

Hogy mit is jelent ez? Olvasmányaim szerint azt, hogy indulás előtt mindig belenéznek a tükörbe, és ha nem egy “csábítóan elegáns” nő néz vissza rájuk, akkor felteszik maguknak a kérdést: mi lehet a baj? A válaszuk pedig egyszerű: nézz úgy ki, mint aki ÉL, - ha nem akarsz “halottnak” látszani.

És itt nem a köldökig kigombolt blúzra, és a fenékig felvágott szoknyára gondolnak, hanem arra, hogy együtt él- e az adott öltözettel, őt képviseli- e, és hogy mindezek mellett hogyan érzi magát a bőrében. Nem véletlenül mondják, hogy a szem a lélek tükre. Abban minden benne van. A jellem, a szeretet, a gyűlölet, a boldogság, a boldogtalanság, a csábítás, egyszóval maga az ÉLET!

 

De öltözet csak egy dolog a teljes összképhez. Bele tartozik a viselkedés, ahogyan járunk - mozgunk, ahogyan kommunikálunk. Csupa olyan megnyilvánulás, melyet gyerekkorból hozunk, de “ellenőrzésünk alatt tarthathatjuk”, vagyis javíthatjuk / tanulhatjuk. Ezek mind együtt alkotnak meg téged, vagyis a stílusod, más szóval az EGYÉNISÉGED.

 

Ám a stílus és szépség is csak akkor lesz hiteles, ha belülről jön. Ehhez pedig az kell, hogy meg legyen benned a kellő önbizalom.

Ami inkább egy egészéges önbizalom, semmint egy életkorunkat letagadó, idősebbnek, vagy fiatalabbnak tűnni akaró görcsös erő. Az önbizalom egy belső tartás, mely azt mutatja, tisztában vagyunk erősségeinkkel, de felvállajuk gyengeségeinket is. (Testalakatunkat, életkorunkat, stb.). Egy egészséges önbizalommal rendelkező nő nem ámítja önmagát, de a rendelkezésére álló eszközökkel mindent megtesz, hogy továbbra is az maradjon, aki, és emelt fővel járhasson, hiszen törődik magával, aktív életet él, megpróbálja a legtöbbet kihozni önmagából, egyszóval megőrzi az EGYÉNISÉGÉT.

Egy személyes, “testre szabott” stílus, ami jól áll, megkülönböztet másoktól, elégedettséggel tölt el, mert jól érzed magad a bőrödben.  Ettől lesz a kisugárzásod csábítóan elegáns!

 

Az öltözködés a társadalmi érintkezés és a kommunikáció egy formája.

Használták régen, használják ma is. Egy kellően intelligens ember észreveszi az igazi jeleit annak, ha valaki nem önazonos, kvázi hiteltelen az öltözködésében. Ha nem is az első, látott 7 másodpercből, akkor az azt követő, első mondatból úgyis kiderül.  A hamisság (hiteltelenség) mindig leleplezi önmagát. Ha teszik, ha nem!

 

 

Ha Te is szeretnél hiteles képet sugározni magadról, tanácsadásainkon megmutatjuk - TE,  hogyan lehetsz önazonos, LÁTHATÓ NŐ!

By niTi

 

Képek forrása: Pinterest