Blog

Hogyan hatnak ránk a színek, és miben rejlik erejük?

 

Ha el akarunk igazodni a színek útvesztőjében, akkor ismernünk kell az alapokat.

 

A színhasználat művészete semmiben sem különbözik a többi művészeti ágtól, olyan értelemben, hogy akkor tudjuk igazán jól alkalmazni, és használni őket, ha elsajátítottuk a “kötelező” alapismereteket.

Egy jó zenész vagy egy jó táncos, akkor tud bármilyen zenét, táncot elsajátítani, ha megtanulja a “klasszikus” alapokat, lépéseket.

 

Így van ez a színekkel is.

Ismernünk kell az alapszíneket, - a színek alapjait!

Vörös - kék - sárga. Ez az a három alapszín melyekből bármilyen szín kikeverhető. Az egymás mellett állókból első lépésben a másodlagos, következő lépésként a harmadlagos színek jönnek létre. Ám minden további szín hozzáadásával csökken a szín tisztasága, mígnem eljutunk a szürkéig.

A pigmentek használatának történelme rámutat arra, milyen nagy technikai fejlődésen ment át a megfelelő árnyalat előállítása, hogy a “művészek” elérjék a kívánt hatást.

Hogy mi is az a kívánt hatás? Az attól függ, mit szeretnénk elérni a tudatalattiban!

Ugyanis az erre irányuló kutatásokból (színek pszichológiája) kiderül, hogy az emberek 93 %-ban a látottak alapján hozzák meg döntéseiket - melyből 84 %-ban az elsődleges, és másodlagos színek látványa viszik a prímet véleményük/döntéseink meghozatalában.

 

Minden emberben megvan egy, a színekhez fűződő viszony. Ennek kialakulását sok minden befolyásolta:

  • a történelem
  • hagyományaink
  • évszakhoz - hangulatokhoz - emberekhez - élményekhez stb. fűződő további viszonyunk.

Ezekből áll aztán össze, szinte másodpercek alatt tudattalattinkban véleményünk.

 

Saját színválasztásunk azonban belső, lelki állapotunk iránytűjének kivetülése. Mivel a színeknek megvan a saját rezgésük, és mi emberek energialényünk voltán szintén rezgünk egy bizonyos szinten, ezért csak optimális állapotban tudunk azonosulni saját, bőrszínünkhöz illeszkedő színeinkkel. Ilyenkor bőrünk szépen fel is veszi ezen rezgéseket, fiatalabbnak, simábbnak mutatva azt. Ám az élet nem ilyen egyszerű, rengeteg minden hat ránk, mely kibillent bennünket ebből az idilli állapotból. Sokszor olyan mély viharok dúlnak bennünk, melyeket csak a legenergiaszegényebb színek használatával tudunk “túlélni”.

Ezért is bír “éntudat ébresztő” hatással, amikor valaki elkezdi használni saját színeit. Nem véletlenül, hiszen a színek “gyógyítanak”!

Azok a nők, akik még nem rendelkeznek megfelelő belső önbizalommal, sok esetben a divatszínekre támaszkodva kívánnak magabiztosnak tűnni, mivel belső iránytűjüket valami miatt még nem merik/tudják a megfelelő magabiztossággal irányítani.

 

Több éves tapasztalatunk is alátámasztja, hogy a színtanácsadás egy első lépés ahhoz, hogy felszínre kerüljenek ezek a gátló tényezők.

 

Válaszd TE is a színes, önazonos életet!

Ha felkeltettük érdeklődésedet, keress minket bizalommal!

Minőséget képviselünk - értéket adunk!

by niTI